Härkäpapua – ihan sitä itseään!
Omalla pellolla luomuviljeltyä, puhdistettua ja kuivattua Kontu- ja Vire-lajikkeen härkäpapua kokonaisena, kuorettomana rakeena ja jauhona.
Härkäpapu on valkuaisainepitoisuutensa ansiosta varsinaista terveysruokaa. Hyvän makuinen härkäpapu sisältää noin 30 prosenttia proteiineja ja sopii käytettäväksi monenlaisiin ruokiin ja myös leivontaan.
Pakkaamamme härkäpapu on kypsentämätöntä. Ruuansulatukselle haitallisten lektiinien ja visiinien vuoksi härkäpapu on aina kypsennettävä ennen käyttöä. Lajikkeista viljelyssämme on ollut Kontua ja Virettä. Vireen visiinipitoisuus on alhainen, mutta sen vuoksi myös tuholaiset pystyvät iskemään siihen eikä sato ole läheskään yhtä kaunista kuin Konnussa.
Pakkauskoot 0,5 kg ja 1 kg, sopimuksen mukaan myös 2 kg tai säkkitavarana toiveen mukaan.
Kokopapu – Luomu
Liota kokopapua yön yli (noin 12 tuntia) ja keitä noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen se on valmista ruuanlaittoon. Keitetyt kokopavut voit marinoida herkulliseksi papusalaatiksi tai maustaa ja paahtaa naposteltavaksi tai soseuttaa vaikka kasvispihveihin. Ne sopivat myös monenlaisiin ruokiin lisättäväksi aina laatikkoruuista pitsaan! Kokeile itse!
Nouda reseptilappunen myyntipöydältämme tapahtumissa.
Harkäpapurae
Pakkaamamme härkäpapurae valmistetaan omassa pienessä myllyssämme rikkomalla valikoiduista kokopavuista. Myllytysprosessissa siitä poistetaan kuori, jolloin valmis tuote on kokopapua proteiinipitoisempaa ja kauniin keltaista.
Raetta ei tarvitse liottaa etukäteen, vaan se kypsyy mm. kasviskeitoissa kiehuessaan kasvisten kanssa, samoin kastikkeissa. Keittoaikaa voi lyhentää pariinkymmeneen minuuttiin puolen tunnin esiliotuksella.
Käytä härkäpapuraetta ruuanvalmistuksessa korvaamaan jauhelihaa esim. makaronilaatikossa, kastikkeissa ja paistoksissa. Se tuo täyteläistä makua myös sosekeittoihin tai kasvispaistoksiin.
Voit totutella härkäpavun makuun laittamalla sitä ensi alkuun esimerkiksi kastikkeisiin jauhelihan ohella – härkäpapu saostaa kastikkeen eikä tarvita muuta suurustetta.
Tuote on gluteeniton.
Nouda reseptilappunen myyntipöydältämme.
Härkäpapujauho
Härkäpapujauho valmistetaan viljelemistämme härkäpavuista omassa myllyssämme. Se on kuoretonta ja erittäin hienoksi jauhettua. Se sopii hyvin monenlaiseen leivontaan. Murotaikinoissa härkäpapujauho voi hyvin olla ainoana jauhona niin pikkuleivissä kuin suolaisissa tai makeissa piiraspohjissakin. Sitä voi lisätä lettu-, vohveli- ja pannaritaikinoihin tuomaan lisäproteiinia. Leipä- ja rieskataikinoissa härkäpapujauhon lisääminen tuo täyteläisyyttä ja ruokaisaa makua.
Huom. Korvatessasi härkäpapujauholla vehnää leivonnassa vähennä samalla sokerin määrää, mahdollisesti myös rasvan määrää. Leipätaikinoissa härkäpapujauhoa voi hyvin olla 1-2 dl /0,5l taikina.
Tuote on gluteeniton.
Nouda reseptilappunen myyntipöydältämme tapahtumissa.
